Quality

[blockquote_right client_name=”Ara”] De pigmenten in Ara zijn afkomstig uit de verffabriek van Old Holland Classic Colours.  [/blockquote_right] Ara is een briljante en zeer duurzame acrylverf. Deze kwaliteit komt tot stand door het gebruik van op kleurzuiverheid en lichtechtheid geselecteerde pigmenten en de 100% zuivere niet vergelende acrylemulsie. De pigmenten in Ara zijn afkomstig uit de verffabriek van Old Holland Classic Colours. Ook de pigmentpasta wordt door Old Holland zelf naar eigen recept vervaardigd, om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. Belangrijke kwaliteitscriteria voor verf zijn kleurkracht, lichtechtheid, kleurengamma, briljantheid en helderheid van kleuren. De colourshift (het verschil in glans tussen natte en droge verf), de mate van elasticiteit en de dikte dan wel vloeibaarheid van de verf bepalen eveneens de kwaliteitsstandaard.

De lichtechtheid is de mate waarin de verf goed van kleur blijft en niet onder invloed van (zon)licht verkleurt na verloop van tijd. De lichtechtheid wordt in hoge mate bepaald door de kwaliteit van de pigmenten. De pigmenten in Ara zijn afkomstig uit de verffabriek van Old Holland, ook wel bekend als Scheveningen verf. (link naar Old Holland?) Alle pigmenten hebben een lichtechtheid op de blauwe wolschaal van minimaal 7 in volle toon en 6 als tint uitgewit met titaanwit. De blauwe wolschaal is de internationaal geaccepteerde maat voor lichtechtheid en loopt van 1 tot 8.

[blockquote client_name=”ara”] De lichtechtheid wordt in hoge mate bepaald door de kwaliteit van de pigmenten. [/blockquote]

De kleurkracht heeft betrekking op de kleurintensiteit van de verf. Hoe meer kleurpigmenten de verf bevat, hoe sterker en intenser de kleur.

De dekkracht is per kleur verschillend. Het kleurenpalet van Ara Acrylics bestaat uit dekkende, niet dekkende en semi-dekkende kleuren. De transparantie van kleuren wordt bepaald door het type kleurpigment. Op de kleurenkaart is de mate van dekkracht en transparantie per kleur na te lezen. Link naar kleurkaart.

Om de kwaliteit te garanderen wordt Ara Acrylics voortdurend getest op dekkracht, viscositeit, verhitting en bevriezing.