Geschiedenis

[quote]Ara Acrylics is ontstaan op de Gerrit Rietveld Academie en is uitgegroeid tot een populaire acrylverf, geliefd bij kunstenaars in Nederland en ver daarbuiten.[/quote]

Ara acrylverf is ontstaan op de Gerrit Rietveld Academie, de academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Amsterdam. Grondlegger is Pieter Keune, die vanaf 1971 op de Academie werkte als docent. In het begin besteedde hij in zijn lessen vooral aandacht aan materiaalkennis en kleurenleer, maar dat werd in 1977 uitgebreid met het maken van acrylverf. Tijdens de les was veel aandacht voor het verfrecept, de materiaalkennis en het ontwikkelen van een optimaal kleurenpalet. Om zeker te zijn van een optimale kleurenmenging werden als basis zuivere pigmenten gebruikt.

Kant-en-klaar

Het maken van acrylverf begon een steeds groter deel van het lesprogramma in te nemen. Daarom werd besloten om de acrylverf kant-en-klaar aan te bieden. Eind jaren tachtig is het Ara verflaboratorium overgeplaatst naar de Warmoestraat in Amsterdam. Vanaf dat moment werd Ara acrylverf ook verkrijgbaar buiten de Rietveld Academie, waaronder bij Peter van Ginkel Kunstenaarsbenodigdheden.

Old Holland Classic Colours

Nadat de locatie in de Warmoestraat te klein werd, besloot Old Holland Classic Colours in 2001 de productie van Ara acrylverf over te nemen. Het maken van de verf vond vanaf toen plaats in de Old Holland verffabriek in Driebergen, volgens dezelfde hoge kwaliteitsstandaard als voor de Old Holland producten. Na de overname is onder leiding van de verfmeester van Old Holland, Wim van der Zwan, de samenstelling en het recept van Ara acrylverf nog verder verbeterd en het kleurenpalet uitgebreid.