Over Ara acrylverf

[quote float=”right”]Wij weten precies welke eisen kunstenaars stellen aan hun verf. [/quote] Ara acrylverf is een acrylverf van professionele kwaliteit. Omdat Ara is ontstaan op de Gerrit Rietveld Academie, weten wij precies welke eisen kunstenaars stellen aan hun verf. En ook al wordt onze verf tegenwoordig niet meer op de academie gemaakt, we zoeken nog steeds continu naar uitbreiding van de creatieve mogelijkheden van onze gebruikers..

Assortiment

Ons assortiment bestaat uit dekkende, niet-dekkende en semi-dekkende kleuren. Daarnaast hebben we diverse hulpmiddelen (zoals gesso, acrylbinder, lak) en mediums.

Kwaliteit

Ara maakt gebruik van de beste ingrediƫnten, waaronder kleurzuivere, lichtechte pigmenten en een 100% zuivere niet-vergelende acrylemulsie. De pigmenten in Ara zijn afkomstig uit de verffabriek van Old Holland Classic Colours. Om een hoge kwaliteit te waarborgen wordt de pigmentpasta daar naar eigen recept gemaakt.

[quote float=”right”]De pigmenten zijn afkomstig uit de verffabriek van Old Holland Classic Colours.[/quote]Alle pigmenten die Ara gebruikt, hebben een lichtechtheid op de blauwe wolschaal van minimaal 7 in volle toon en 6 als de tint uitgewit is met titaanwit  (de blauwe wolschaal is de internationaal geaccepteerde maat voor lichtechtheid; deze schaal loopt van 1 tot 8). Onze verf blijft dus zijn kleur behouden, ook na verloop van tijd.

Om deze hoge kwaliteit te waarborgen, testen we onze acrylverf voortdurend op dekkracht, vloeibaarheid, verhitting en bevriezing. Het resultaat hiervan is een briljante en zeer duurzame acrylverf. Hier vind je meer technische informatie over Ara acrylverf.

Veelzijdig in gebruik

Onze acrylverf is veelzijdig in gebruik. De verf is even makkelijk te gebruiken op schildersdoek als voor muurschilderingen. Het hecht zich aan diverse ondergronden en kan van heel dik (impasto) tot heel dun worden opgebracht. De droogtijd van Ara is relatief kort, waardoor je snel kunt doorwerken.

Milieubewust

[quote float=”right”]Ara acrylverf wordt milieubewust geproduceerd. [/quote] Ara acrylverf wordt milieubewust geproduceerd. Old Holland Classic Colours zuivert het schoonmaak- en spoelwater in de verffabriek.