Hulpmiddelen

Er zijn diverse hulpmiddelen voor Ara Acrylics beschikbaar, zoals primer, binder en lak. Deze maken het mogelijk om speciale effecten te creëren, canvas te prepareren of mooi af te werken. Ara’s verschillende hulpmiddelen:

  • Gesso is een wit gepigmenteerde universele primer en geeft een doffe fijne structuur. Het is geschikt voor olie- en acrylverf en ook te gebruiken als tweede ondergrond op Ara caseïne acrylbinder.
  • Acrylbinder glans V320 is een heldere, transparante en niet-vergelende acryldispersie, die de verf meer transparantie geeft. Acrylbinder is geschikt als voorlijm op zuigende ondergronden. De binder is geschikt als (een niet-vergelende) lijm voor papier, karton etc. en om transparante glaceereffecten te verkrijgen. Acrylbinder is bestand tegen olieverf en is ook geschikt voor collages. De verf kan gevoeliger worden voor nakleven.
  • Acrylbinder mat V325 is een matte acrylbinder te vergelijken met acrylbinder glans. Niet geschikt voor collages.
  • Caseïne acrylbinder V350 is een modern alternatief voor konijnenlijm. Voor het prepareren van canvas geeft het een sterke flexibele film. Na droging is caseïne acrylbinder ongevoelig voor vocht.
  • Acryllak mat (V310) of glanzend (V300) zijn transparante lakken om schilderijen te beschermen. Het droogt op tot een transparante beschermende film. De acryllak is verwijderbaar met terpentine. Verkrijgbaar in hoogglans en mat.
  • Plextol B-500 is een puur acrylaat te gebruiken als primer en ontwikkeld voor beton, metselwerk en andere grove en poreuze ondergronden. Plextol is bestand tegen vorst en zwetende (nieuwe) muren en mengbaar met alle Ara kleuren.
  • Screenprinting gel V340 is in combinatie met Ara acrylkleuren geschikt voor diverse zeefdruktechnieken.